انواع دکل های مخابراتی

نوشته شده توسط:سید مصطفی میرسیدی نوری | ۱ دیدگاه

ساخت دکل

دکل‌ها به صورت قطعات پیش ساخته قابل مونتاژ ساخته می‌شوند. متریال استفاده شده اغلب از آهن نوع ST۳۷ و در برخی قطعات برای مقاومت بیشتر از نوعST۴۴ یاST۵۲ استفاده می‌شود. قطعات دکل پس از ساخت جهت جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی گالوانیزه گرم می‌شود. پیچ و مهره‌های دکل‌ها اغلب از نوع پیچهای مقاوم A۳۲۵ یا معادل آن گرید ۸٫۸ بوده و به صورت گالوانیزه گرم استفاده می‌شود.

                       

انواع دکل‌های مخابراتی

دکل‌های خودایستا

دکل‌های خودایستا اصطلاحاْ به دکل‌هایی گفته می‌شود که دارای ۳ یا ۴ پایه بوده و پایه‌ها با اعضای خرپائی به هم متصل می‌شوند.

دکل‌های خودایستا چهارپایه

این نوع دکل‌ها به صورت چهار پایه بوده که معمولاَ تمام قطعات دکل از نبشی ساخته می‌شود که بوسیله پیچ و مهره به یکدیگر متصل م یشوند. این دکل‌ها برای بارهای زیاد و معمولاً برای ارتفاع‌های بلند تر از ۲۴ متر استفاده می‌شود.

دکل‌های خودایستا سه پایه

دکل‌های خودایستا سه پایه دکل‌هایی هستند که به صورت مشبک بوده و دارای سه پایه می‌باشد. پایه‌ها اکثراَ از لوله و اعضای داخلی به صورت خرپائی از نبشی ساخته می‌شود. در ساخت پایه‌ها از نبشی، نبشی ۶۰ درجه، میل گردهای توپر، پرفیل‌های خمکاری شده و... نیز استفاده می‌شود. اعضای داخلی (بریس‌ها) از نبشی، لوله، میلگرد ساخته می‌شود. این نوع دکل‌ها برای نصب آنتنهای ماکروویو، آنتنهای موبایل و بیسیم استفاده می‌شود.

دکل‌های مهاری

دکل‌های مهاری به دکل‌هایی گفته می‌شود که بوسیله سیم مهار به زمین یا تکیه گاه دیگری مهار گردد.

این نوع دکل‌ها به دلیل وزن پایین و سبکی وزن مزیت دارد و در مکان‌هایی که فضا به قدر کافی موجود باشد استفاده می‌گردد. اغلب در شبکه تلفن همراه، رادیو و بیسیم و شبکه‌های رایانه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این دکل‌ها قابلیت نصب در پشت بام منازل و ادارات را داشته علاوه بر اینکه ارتفاع ساختمان به بلندی محل نصب آنتن‌ها کمک کرده در مناطق شهری مزیت فراوانی دارد.

این نوع دکل‌ها در صورتی که روی زمین نصب گردد نیاز به فضای زیادی جهت نصب سیم مهارها دارد. به خاطر سبکی وزن، بهای این دکل‌ها کمتر از دکل‌های دیگر بوده و نصب آنها ساده و کم هزینه‌است. این دکل‌ها بسته به ابعاد و نوع ساخت به جند دسته تقسیم می‌شوند از انواع آن می‌توان به دکل‌های سری G اشاره کرد که با انواع G۲۵، G۳۵، G۴۵ تولید می‌شوند این دکل‌ها به صورت سه ضلعی و به صورت سکشن‌های سه متری که پایه‌ها از لوله نمره ۳ بوده که به وسیله میل گردهای نمره ۸ یا ۱۰ به صورت خرپائی به هم متصل می‌شود این دکل‌ها ابتدا توسط کارخانه دکل سازی ROHN کانادا تولید می‌شده که اکنون در بعضی مواقع با نام این کارخانه شناخته می‌شوند. این نوع از دکل‌های مهاری با باربری بسیار کم بوده و تنها برای نصب آنتن‌های بی سیم و یا دیش‌های کوچک اینترنت استفاده می‌گردد. عدد مقابل G نشان دهنده عرض قاعده بخش‌ها به سانتیمتر می‌باشد. این دکل‌ها به دلیل سبکی بیشتر در پشت بام‌ها نصب می‌شوند و در هر ۹ متر به وسیله سیم مهار از سه جهت مهار می‌شوند.

دکل‌های تک‌پایه

 
دکل ۳۰ متری تک‌پایه شهرک اندیشه تهران با کاربریGSM شهری

دکل‌های تک‌پایه یا مونوپل به دکل‌هایی گفته می‌شود که به صورت تک‌پایه باشد. این دکل‌ها با مقاطع چند وجهی ساخته می‌شود.

این نوع دکل‌ها بر روی یک پایه استوار بوده و لنگر زیادی در پای دکل وجود دارد. لرزش این دکل‌ها به تناسب بقیه دکل‌ها بیشتر می‌باشد. این نوع دکل‌ها با توجه به فضای کمی که اشغال می‌کنند مد نظر قرار گرفته و در محیط‌های شهری که زمین از ارزش بالائی برخوردار است استفاده می‌شود. ظرفیت باربری آنها محدود بوده و در اکثر مواقع تنها برای شبکه موبایل استفاده می‌شود. این دکل‌ها تنها با جرثقیل نصب می‌شود بنا بر این در محلی باید نصب شود که امکان حرکت و نصب با جرثقیل وجود داشته باشد.

دکل‌های بازتابی

دکل‌های بازتابی یا پسیو رفلکتور دکل‌هایی هستند که به صورت آینه امواج رادیوئی را منعکس می‌کنند. در مناطقی که به دلیل عوارض طبیعی مانند کوه دکل‌ها برای انتقال امواج دچار مشکل شوند برای دور زدن کوه از این نوع دکل‌ها استفاده می‌کنند. این نوع دکل‌ها دارای پنل بزرگی بوده که زاویه آن قابل تنظیم می‌باشد.

                    

پی

مبنای طراحی فونداسیون‌های دکل‌های مخابراتی جهت لهیدگی و واژگونی استوار است. در استاندارد EIA-RS-۲۲۲-F برای فونداسیون‌ها حداقل عمق طی فرمول‌هائی تعریف شده با توجه به اینکه دکل‌ها در برابر وزش باد مستعد واژگونی هستند مقرون به صرفه‌ترین نوع فونداسیون‌ها فونداسیون‌های عمقی می‌باشد. که در دکل‌های خودایستا بدلیل بروز کشش در یکی از پایه‌ها به صورت پاشنه‌ای و در دکل‌های مونوپل بدلیل بروز گشتاور زیاد در پای دکل به صورت شمعی طرح می‌شود.

در زمین‌های سنگی به دلیل مشکلات حفاری فونداسیون‌ها به صورت سطحی و گسترده طرح می‌شود که به دلیل وزن بالای خود بتواند گشتاور ناشی از واژگونی را تحمل کند.

سیستم روشنائی

چراغ دکل LED

با وجود ساختمانها و آنتن های مرتفع و در جهت ایمن سازی آنها، چراغ دکل LED تولید شده است . این محصول با توجه به طول عمر و کارایی بالا نیاز به تعویض و رفع عیب این مجموعه را به حداقل رسانده است . قابلیت استفاده چراغ LED دکل از صفحات خورشیدی ( عدم نیاز به برق شهری ) و همچنین فتوسل برای زمان روشن و خاموش شدن بصورت اتوماتیک از دیگر مزایای این سیستم می باشد. چراغ دکل LED ضمن کاهش توان مصرفی تا ۸ وات امکان ایجاد حداقل شدت نور ۴۰۰candle را فراهم می نماید . لامپ دکل LED به شکلی طراحی شده است که به راحتی قابل نصب در سرپیچهای موجود می باشد . لامپ دکل LED در مدلهای ۵۰ ، ۱۰۰ و ۱۵۰ عدد LED قابل ارائه می باشد . LED های استفاده شده در چراغ دکل LED از نوع Hight Bright با زاوایه تابش ۱۸۰ درجه می باشد. ۱ : مشخصات فنی اجزاء کلی سیستم چراغ دکل ۱-لامپ دکل: الف) لامپ ارائه شده برای چراغ دکل از نوع لامپ LED می باشد که دارای مشخصات ذیل می باشد : - کاهش مصرف انرژی تا ۸w - ولتاژ عملکرد برق شهر با ولتاژ موثر۱۹۰VAc-۲۴۰VAc و فرکانس ۵۰HZ-۶۰HZ - نسبت سری و موازی بودن LED ها به گونه ای است که در صورت سوختن یکی از LED ها تاثیر محسوسی روی شدت نور و روشن بودن سایر LED ها نمی گذارد . - LED های استفاده شده از نوع Hight Bright با زاویه ۱۸۰ درجه می باشد. - طول عمر LED برابر ۱۰۰،۰۰۰ ساعت - تنوع در رنگ و تعداد LED - نصب سریع و آسان - استفاده از انرژی خورشیدی بوسیله صفحات خورشیدی - استفاده از فتوسل برای زمان روشن و خاموش شدن - کیفیت وکارایی چراغ دکل به مدت یک سال ضمانت میگردد.

۲- بدنه چراغ دکل : - بدنه چراغ از نوع فلزی با روکش لعابی مناسب - شیشه چراغ از نوع رنگی و جنس پیرکس با قابلیت حفظ رنگ در شرایط مختلف آب و هوایی - دارای مقاومت بالا در برابر نفوذ آب و گرد و غبار - دارای سر پیچ از جنس چینی سیستم روشنائی دکل جهت مشخص شدن ارتفاع و محل دکل در شب می‌باشد نا هواپیماها و بالگردها در هنگام پرواز در منطقه با دکل برخورد نکنند. مطابق استاندارد ICAO سیستم روشنائی برای دکل‌های بلندتر از ۳۰ متر الزامی می‌باشد که در بعضی مواقع بنا به دلایلی در دکل‌های کوتاه تر نیز الزامی می‌شود. این سیستم شامل چراغ دکل، لامپ (ترافیکی ۸۰۰۰ ساعتی)، فوتوسل، فلاشر و کابل برق افشان می‌باشد.

سیستم برقگیر

سیستم برقگیر یا به عبارتی سیستم زمین به سیستم دریافت بار الکتریکی رعد و برق و انتقال آن به زمین می‌باشد تا از آسیب رساندن به آنتنها و متعلقات دیگر جلوگیری به عمل آید.


  • 1

    1

    • ۱۳۹۱/۰۶/۰۸ - ۱۴:۰۰:۲۸

    سلام

    ممنون میشم من رو لینک کنید

    بعد توی نظرات سایت خودم من رو در جریان بزار

    به اسم

    وب سایت متفاوت با همه

    www.ahmadi1366.tk